Ylempi ammattikorkeakoulutus vahvaksi tki-vaikuttajaksi 17.9.2015
Useissa Oamkin sähköisissä palveluissa, mm. www-sivuilla ja intrassa on käyttökatkos perjantai-iltana.
Suuri osa Oamkin tarjoamista palveluista nojaa tavalla tai toisella Oamkin tietokantoihin.
Tietokantojen ylläpitoon liittyen, tietokantoja käyttävissä palveluissa on perjantai-iltana käyttökatko. Sen suunniteltu ajankohta on 28.8. klo 16.00 - 20.00. Tuona aikana Oamkin www-sivut, intrat, erilaiset ilmoittautumisjärjestelmät ja ASIO eivät ole joko lainkaan käytettävissä tai toimivat vajavaisesti.
Muut Oamkin sähköiset palvelut, jotka eivät ole riippuvaisia ovat käytössä, eli esim. sähköposti, Moodle, Optima ja Haka-kirjautumista edellyttävät palvelut ovat normaalisti käytössä.
Tarvittaessa voi kysyä lisätietoja Oamkin helpdeskistä, helpdesk@oamk.fi
ePooki 20/2015: Terveysalan tietojenkäsittelyä monialaisesti ja monimuotoisesti
Oamkin Lukuvuoden Avajaiset - Oulu UAS Academic Year Opening

Oulun ammattikorkeakoululla ensimmäiset kaikille yhteiset avajaiset 4.9.
Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja opiskelijakunta OSAKO järjestävät yhdessä ensimmäiset koko ammattikorkeakoulun avajaiset Ouluhallissa 4.9.2015. Tapahtumassa tuodaan yhteen Oamkin opiskelijat ja henkilökunta lukuvuoden aloituksen kunniaksi.
Avajaisjuhlat alkavat yhteisellä tilaisuudella kello 13.00. Tapahtuma huipentuu kello 20.00 alkavaan opiskelijakunnan organisoimaan iltajuhlaan, Preludiin, jota tähdittävät Günther & The Sunshine Girls ja DJ Santtos. Ennakkomyynnissä olleet 1 500 lippua on jo myyty loppuun. Paikalle odotetaan 2 500 oamkilaista.
Avajaisissa julkistetaan Oamk-applikaatio, joka tarjoaa hakijoille, opiskelijoille, henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille koulutus- ja esittelymateriaalien sekä opiskelijoiden tekemien sovellusten digitaalisen kirjaston. Tällä hetkellä saatavilla on Uuden opiskelijan opas. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Apple Storesta ja Google Playsta. Vastaavaa ei ole tiettävästi muilla korkeakouluilla Suomessa. Lisäksi juhlissa palkitaan Oamkin vuoden opiskelija, opettaja, opinnäytetyö, julkaisu ja oamkilainen. Ouluhalliin on myös rakennettu Oamk-kylä, jossa yli 40 näytteilleasettajaa kertovat toiminnastaan erityisesti uusille opiskelijoille.
Rehtori Jouko Paaso on erittäin innostunut uudesta tavasta aloittaa lukuvuosi. Idea koko Oamkin yhteisistä avajaisjuhlista tuli opiskelijakunnalta. Viime lukuvuosi oli monella tapaa haasteellinen. Ammattikorkeakoulujen rahoitusleikkauksista johtuneet yt-neuvottelut saatettiin päätökseen, ja uusi organisaatiorakenne otettiin käyttöön 1.8.2015.
– Nyt olemme entistä ketterämpiä vastaamaan alueen elinkeinoelämän tarpeisiin. Oamk on profiloitunut Osaamisella hyvinvointia -strategiansa mukaisesti alueen korkeakouluksi, kertoo rehtori Jouko Paaso.
Oleellisin osa aluevaikuttavuutta on se, että Oamk tuottaa vuosittain lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Toinen tärkeä aluevaikuttavuuden muoto on alueen työelämään, erityisesti pk-yrityksiin, kohdentuva tutkimus- ja kehittämistoiminta sekä uuden yrittäjyyden edellytysten luominen.
ICT-alan raju murros on tarkoittanut Oulun seudulla tuhansien työpaikkojen menetystä. Kuitenkin ICT:n tarve ja käyttö maailmassa lisääntyvät vauhdilla; digitalisoituminen ja globalisaatio muuttavat yhteiskuntaa perusteellisesti ja nopeasti. Oamk on vastannut tähän haasteeseen uudistamalla ja kehittämällä opetusta, jolla voidaan nopeasti reagoida digitalisoituvan maailman tarpeisiin.
– Monikulttuurinen Suomi tarvitsee osaajia, joilla on kielitaitoa. Olemme tehneet valtakunnallisestikin harvinaisen ja merkittävän päätöksen sisällyttää kaikkien tutkinto-ohjelmiemme uusiin opetussuunnitelmiin yhden lukukauden englanninkieliset opinnot – ei vain saapuville vaihto-opiskelijoille, vaan myös kaikille suomalaisille opiskelijoille, Jouko Paaso toteaa.
Oamk järjestää sidosryhmille jo perinteiseksi muodostuneen Oamk-gaalan 11.9.2015. Gaalassa julkistetaan vuoden alumni ja sidosryhmä. Lisäksi juhlassa luovutetaan rehtorille ammattikorkeakoulun käädyt, jotka on suunnitellut korusuunnittelija Katja Lettinen.
Lisätietoa:
Rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200
Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565
Preludista lisätietoja antaa OSAKOn hallituksen tapahtumavastaava Valtteri Törmänen, 050 597 2007
Haku Oulun ammattikorkeakouluun alkaa tiistaina 8.9.
Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on tarjolla syksyn yhteishaussa 8.–22.9. neljä ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta: Oulussa järjestettävät konetekniikan sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörikoulutukset, Oulaisissa toteutettava sairaanhoitajakoulutus sekä monimuoto-opintoina järjestettävä kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomikoulutus. Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutuksen voi suorittaa etänä paikkakunnasta riippumatta. Yhteensä aloituspaikkoja on 125.
Erityisesti kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomikoulutuksen uskotaan herättävän kiinnostusta ympäri Suomea, sillä etäopetus mahdollistaa opiskelun myös alueilla, joilla ei ole tarjolla saman alan koulutusta. Valintakokeet järjestetään Oulussa ja Mikkelissä, joka valikoitui toiseksi valintakoepaikkakunnaksi alueelta tulleen kiinnostuksen pohjalta.
Lisätietoja koulutuksista, valintaperusteista ja hakemisesta saa Oamkin verkkosivuilta osoitteesta oamk.fi/hakijalle. Koulutuksiin haetaan valtakunnallisen sähköisen järjestelmän kautta osoitteessa opintopolku.fi. Hakijat täyttävät yhden hakemuksen, johon voivat laittaa yhdestä kuuteen hakutoivetta.
Erillishaut insinööri- ja tradenomikoulutuksiin lokakuussa
Syksyn yhteishaun lisäksi Oamkiin voi hakea lokakuussa järjestettävissä erillishauissa, joiden koulutukset ovat osa Oulun seudun äkillisen rakennemuutoksen aiheuttamia toimenpiteitä ja tukevat ICT 2015 -ohjelmaa. Ohjelman tavoitteita ovat äkillisen rakennemuutoksen vaikutusten lievittäminen, suomalaisen ICT-alan uudistaminen sekä uuden kasvun vauhdittaminen. Erillishaussa on tarjolla tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus sekä tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus.
Lisätietoja:
Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, marita.aikio@oamk.fi
Kiihdytä liikeideasi lentoon - osallistu yrityskiihdyttämöön
Lue lisää liitteenä olevasta tiedotteesta. Hakuaika päättyy 9.9.2015. Yrityskiihdyttämö ohjelmasta saa myös opintopisteitä.
ePooki 21/2015: Valmentava esimies on tuloksentekijä.
Oulu Game Labin peliyritykset esittelevät osaamistaan Japanissa
Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Oulu Game Lab ja joukko oululaisia pelialan yrityksiä ja tiimejä lähtevät Tokyo Game Show’hun 17.–20.9. esittelemään osaamistaan ja pelejään. Tokyo Game Show on yksi maailman suurimpia pelialan tapahtumia.
Osa Tokioon lähtevistä yrityksistä ja tiimeistä on syntynyt Oulu Game Labin koulutuksen myötä. Tapahtumaan ovat lähdössä Cartman, Crimson Cardinal, Icesolation, Jumbon Oy, Kaamos Games, Meizi Oy, Pandemic Era, Quantum Shake, Spinfy Oy sekä Confused Genius. Oululaiset pelialan osaajat esittäytyvät myös Suomen Japanin-suurlähetystön isännöimässä pelialan tapahtumassa.
Oulu Game Lab vierailee matkan aikana yhteistyökumppaninsa Global Lab Sendain luona. Tavoitteena on kehittää jo olemassa olevaa yhteistyötä sekä lisätä kaksisuuntaista opiskelija- ja asiantuntijavaihtoa Oulun ja Sendain välillä. Lisäksi Oamkin LAB-studio-oppimismallin tutkimustuloksia esitellään kansainvälisessä Advances in Technology Education -symposiumissa. Globaalin yhteistyöverkoston rakentaminen valittujen kumppaneiden kanssa Aasiassa ja Euroopassa on osa Oamkin koulutusviennin kehittämistä.
Oulu Game Lab on monialainen koulutusmalli, joka on räätälöity vastaamaan peliteollisuuden tarpeisiin ja kouluttamaan osaajia kansainvälisille markkinoille. Vuonna 2012 perustetun Oulu Game Labin kautta on syntynyt 11 start up -peliyritystä. Näistä esimerkiksi Viima Gamesin mobiilipeli on saavuttanut lähes 20 miljoonaa latausta, ja Xenociden peli on otettu myyntiin johtavaan tietokonepelien myyntiportaaliin Steamiin.
Oulu Game Labin tärkeimpinä tavoitteina on kehittää osaamista peliteollisuuteen, luoda uusia työpaikkoja sekä tukea uusien tuotteiden ja start up -yritysten syntymistä. LAB-koulutuksen kulmakiviä ovat työelämälähtöisyys, luova ongelmanratkaisu, konseptikehittäminen, tekemällä oppiminen, kansainvälisyys, yrittäjämäinen ajattelu, osallistujien monialaisuus sekä laaja kokemuspohja. LAB-studio-oppimismallia hyödynnetään Oamkissa myös muiden alojen tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä.
Lisätietoa:
LAB-koulutuksen kehittämispäällikkö Jussi Haukkamaa, 040 195 5446, jussi.haukkamaa@oamk.fi
LAB-viestintäsuunnittelija Paula Ylipulli, 040 673 9370, paula.ylipulli@oamk.fi
Oamkin laatujärjestelmän kehittämisraportti julkaistu
Korkeakoulujen arviointineuvosto (nykyisin Kansallinen koulutuksen arviointikeskus) auditoi Oulun ammattikorkeakoulun laatujärjestelmän vuonna 2011. Kolmipäiväisen auditointivierailun aikana haastatteluissa ääneen pääsi yli 50 oamkilaista: henkilöstöä, opiskelijoita sekä sidosryhmien edustajia. Auditointi läpäistiin osittain hyvin, osittain tyydyttävin kriteerein. Auditointiraportissa Oamk sai toiminnastaan sekä myönteistä palautetta että kehittämissuosituksia.
Kolme vuotta auditoinnin jälkeen arviointikeskukselle on toimitettava laatujärjestelmän kehittämisraportti, jossa arvioidaan auditoinnin jälkeen tehtyä kehitystyötä. Raportti hyväksyttiin johtoryhmän kokouksessa 24.8., ja se löytyy liitteenä alta. Rehtori esittelee Oamkin kehittämistyötä arviointikeskuksen järjestämässä korkeakoulujen laadunhallinnan kehittämisseminaarissa Helsingissä 13.-14.10.
Opopatio 9.10.2015
Pidättäkää hengitystä ja liikkumatta: Röntgenhoitajia koulutettu Oulussa 50 vuotta
Viisikymmentä vuotta sitten aloittivat ensimmäiset 16 röntgenhoitajaopiskelijaa opintonsa Oulussa. Vuonna 1965 opiskelijat perehtyivät vielä tarkasti esimerkiksi tuberkuloosiin ja sen kuvantamiseen. Puolen vuosisadan aikana niin taudit kuin kuvantamismenetelmätkin ovat muuttuneet. Nykyään röntgenhoitajia tarvitaan terveydenhuollossa erilaisten kuvantamistutkimuksissa ja –hoidoissa sekä syöpäpotilaiden hoitamisessa.
Oulun ammattikorkeakoulussa aloittaa vuosittain opiskelunsa noin 30 röntgenhoitajaopiskelijaa. Viime vuosina hakijoita on ollut reilut neljä opiskelupaikkaa kohti. Röntgenhoitajaksi houkuttelee työn monipuolisuus, joka syntyy työn ihmisläheisyydestä ja jatkuvasti kehittyvästä kuvantamis- ja hoitoteknologiasta, jonka avulla voidaan selvittää tai hoitaa yhä pienempiä muutoksia ihmisessä. Ainutlaatuisen ammatista tekee työskentely säteilyn lääketieteellisen käytön asiantuntijana.
Juhlaviikolla 14.–18. syyskuuta on ohjelmaa opiskelijoille, sidosryhmille ja ammattilaisille. Esimerkiksi opinto-ohjaajat ja muut kiinnostuneet voivat tutustua koulutukseen avoimien ovien päivänä tiistaina.
Mahdolliset muistamiset pyydetään osoittamaan Oulun ammattikorkeakoulun stipendirahastoon. Oulun ammattikorkeakoulu Oy:n tilinumero on FI32 5741 4020 0600 54. Maksun viestikenttään tunnus stipendi10 sekä lahjoittavan tahon nimi.
Lisätiedot: Tutkintovastaava Anneli Holmström, anneli.holmstrom@oamk.fi, p. 050 542 3560.
Juhlaviikon ohjelma:
Maanantai 14.9.2015 kello 12.30–14
Radiografian ja sädehoidon tutkinto-ohjelman opiskelijoiden yhteinen kokoontuminen 50-vuotisen koulutuksen merkeissä. Oulun ammattikorkeakoulu, Professorintien kampus, Honka 118A, Kiviharjuntie 8
Tiistai 15.9.2015 kello 8.15–16
Avoimet ovet koulutuksesta kiinnostuneille: Mahdollisuus seurata ensimmäisen vuoden opiskelijoiden turvallisen säteilyn käytön simulaatioharjoituksia
kello 8.15–11.30 ja
kello 12.30–16.00
Oulun ammattikorkeakoulu, Professorintien kampus, harjoitusluokka Louhi D3044, Kiviharjuntie 8
Keskiviikko 16.9.2015 kello 12–16
Yhteistyötapaaminen sidosryhmien kanssa, röntgenhoitajakoulutuksen nykytila ja kehittyminen
Oulun ammattikorkeakoulu, Professorintien kampus, Louhi D1191, Kiviharjuntie 8
Perjantai 18.9.2015 kello 8.30–15
Radiologiaa Uutta ja Vanhaa -päivien esitykset teemalla Röntgenhoitajakoulutusta Oulussa 50 vuotta! www.oulu.fi/radiologia/ruv/ohjelma2015.pdf Oulun musiikkikeskus, Pikkusali, Leevi Madetojan katu 13
Oamk-gaalassa palkittiin vuoden alumni ja sidosryhmä
Oulun ammattikorkeakoulu juhli sidosryhmiensä kanssa perjantaina 11. syyskuuta Oamk-gaalassa. Gaalassa palkittiin vuoden alumni ja vuoden sidosryhmä. Viikkoa aikaisemmin Oamkin avajaisissa palkittiin vuoden julkaisu, opinnäytetyö, opettaja, opiskelija sekä oamkilainen.
Rehtori Jouko Paaso totesi puheessaan muun muassa, että Oamkin elokuun alusta lähtien uudistuneelta organisaatiolta odotetaan paljon ja että uusi ammattikorkeakoululaki on jo nyt parantanut opiskelijoiden ja henkilökunnan vuorovaikutusta. Oamkilla menee vahvasti myös tuloksellisesti.
Oamk-gaalassa juhli yhteensä noin pari sataa kutsuvierasta. Liitteenä rehtorin gaalapuhe.
Palkitut:
Vuoden sidosryhmä
PrintoCent
Painettavan tekniikan kehittämiseen vahvasti liittyvä yhteisö on toiminut esimerkillisesti yhteisten hankkeiden valmistelemisessa ja toteuttamisessa. Vuosia jatkunut toiminta on hyvä esimerkki toimivasta yhteistyöstä tutkimuslaitosten kesken. Yhteisöön kuuluvat Oulun ammattikorkeakoulun lisäksi VTT, Oulun yliopisto, BusinessOulu ja lukuisia yrityksiä. Yhteistyön tuloksia on hyödynnetty koulutuksen kehittämisessä ja uuden liiketoiminnan edistämisessä.
Vuoden alumni
Asmo Saloranta
Asmo Saloranta on reilu, toiset huomioonottava, hyvin positiivinen ja energinen sekä todellinen yrittäjä eli sitkeä ja periksiantamaton tyyppi, joka on omalla toiminnallaan luonut Oulun talousalueelle yritysverkostoa ja siten synnyttänyt uusia työpaikkoja. Hän tekee yhteistyötä Oamkin kanssa muun muassa opinnäytetöiden toimeksiantojen kautta ja on tuonut Oamkille runsaasti näkyvyyttä sekä opintojensa jälkeen että jo niiden aikana.
Oamkista valmistuneet, heinäkuu 2015
Toimintaterapian tutkinto-ohjelman 30-vuotisjuhlaseminaari
Oamkin rehtori sukeltaa viikoksi opiskelijan haalareihin

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) rehtori Jouko Paaso tutustuu opiskelijoiden arkeen ensi viikolla eli 28.9.–2.10. Viikon aikana rehtori muun muassa osallistuu luennolle, ompelee haalarimerkkejä ja jumppauttaa opiskelijoita ruokatauolla. Lisäksi rehtori tapaa kahvien ja opiskelijalounaan merkeissä kampuksilla toimivia opiskelijajärjestöjä ja opiskelijakunnan edustajistoa. Viikon on ideoinut Oamkin opiskelijakunta OSAKO.
– Tarkoituksena on tuoda rehtori lähemmäs Oamkin opiskelijoita. Viikon ohjelma tarjoaa myös uudenlaisen tilaisuuden suoraan vuorovaikutukseen rehtorin ja opiskelija-aktiivien välillä, OSAKOn hallituksen puheenjohtaja Juha Heikkinen kertoo.
Rehtori Jouko Paaso odottaa tulevaa viikkoa mielenkiinnolla.
– Opiskelijoiden näkökulma valottuu varmasti hyvin, kun he ovat valmistelleet ohjelman. Yhteistyö hallinnon ja opiskelijoiden välillä toimii hyvin ja on tiivistynyt. Opiskelijat ovat edustettuina tärkeimmissä Oamkin elimissä aina hallituksesta lähtien, rehtori Jouko Paaso sanoo.
Rehtorin viikkoa opiskelijana voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #joukonviikko.
Lisätietoja:
Oamkin rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200
Opiskelijakunta OSAKOn hallituksen puheenjohtaja Juha Heikkinen, 050 317 4937, juha.heikkinen@osakoweb.fi
Oamk vastaa ICT-alan rakennemuutokseen kahdella muuntokoulutuksella
Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) järjestää yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) kanssa kaksi ICT-alan muuntokoulutusta. Haettavaksi on tulossa insinöörin tutkintoon johtava tieto- ja viestintätekniikan koulutus sekä IT-tradenomin tutkintoon johtava tietojenkäsittelyn koulutus. Hakuaika on 1.–15.10. Aloituspaikkoja on yhteensä 75.
Koulutusten taustalla on ICT 2015 -ohjelma ja sen tavoitteiden tukeminen sekä alan rakennemuutoksen nopeuttaminen ja haittavaikutusten minimoiminen. Oamkin ja KAMK:n yhteistyön ansiosta koulutukset ovat laajempia ja syvempiä kuin yhden ammattikorkeakoulun järjestämänä. Lisäksi yhteistyöllä saavutetaan parempi palvelutaso opiskelijalle, lisäarvoa tutkinnolle sekä laajempi maantieteellinen kattavuus.
Muuntokoulutusten avulla voi opiskella aiemmin kesken jääneen tradenomin tai insinöörin tutkinnon loppuun tai päivittää vanhan tutkinnon ammattikorkeakoulututkinnoksi. Koulutuksiin valittavilta edellytetään alan opintoja ja/tai alan työkokemusta. Tutkinnot voi suorittaa kahdessa vuodessa, ja myös opiskelu työn ohessa on mahdollista. Koulutukset järjestetään monimuotototeutuksina. Tradenomitutkinnon voi lisäksi suorittaa kokonaan verkko-opintoina, jolloin opiskelu onnistuu paikkakunnasta riippumatta.
Koulutusten infotilaisuus järjestetään torstaina 1.10. kello 16.00 Oamkin Teuvo Pakkalan kadun kampuksella (Teuvo Pakkalan katu 19, Oulu). Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki koulutuksista kiinnostuneet. Osallistua voi lisäksi etäyhteyden välityksellä. Lisätietoa tilaisuudesta ja siihen osallistumisesta voi kysyä osoitteesta ict-muuntokoulutus@oamk.fi.
Lisätietoa koulutuksista saa osoitteesta u.oamk.fi/muuntokoulutukset.
Oamkiin lähes tuhat hakijaa syksyn yhteishaussa
Syksyn korkeakoulujen yhteishaussa Oamkiin haki yhteensä 974 hakijaa, joista ensisijaisia oli 502. Aloituspaikkoja on 125 eli jokaista aloituspaikkaa kohden oli keskimäärin kahdeksan hakijaa. Haettavana olivat konetekniikan sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörikoulutukset, kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomikoulutus sekä sairaanhoitajan koulutus. Hakijamäärältään suosituin oli Oulaisissa järjestettävä sairaanhoitajakoulutus, jonka 40 aloituspaikkaa haki yhteensä 429 hakijaa.
Lisätietoja:
Tradenomikoulutus
Lehtori Sinikka Viinikka, Oamk, 040 141 5356, sinikka.viinikka@oamk.fi
Insinöörikoulutus
Projektipäällikkö Joona Tolonen, Kajaanin ammattikorkeakoulu, 044 710 1516, joona.tolonen@kamk.fi
Syksyn korkeakoulujen yhteishaku
Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, Oamk, 050 383 8442, marita.aikio@oamk.fi
Opiskelijat luovat uusia ideoita yritysten tuote- ja palvelukehitykseen
Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Teuvo Pakkalan kadun kampuksella järjestetään InnoStartti 2015 -tapahtuma keskiviikkona 7.10. Päivän aikana suomalaiset ja kansainväliset liiketalouden opiskelijat innovoivat ja kehittävät eri alan yritysten tuotteita, palveluja ja toimintaa. Tämän vuoden toimeksiantajat ovat Antell-Leipomot, Arina, Njetworking ja 6Aika-projekti.
Tapahtuman avulla opiskelijoille halutaan luoda aktiivista tekemisen meininkiä. Tapahtuma on myös tärkeä työelämäyhteistyön muoto, jossa opiskelijat saavat soveltaa oppimaansa teoriaa käytäntöön. Samalla opiskelijat verkostoituvat ja oppivat käyttämään erilaisia innovointimenetelmiä.
InnoStartti-tapahtumaan osallistuu noin 300 ensimmäisen vuoden opiskelijaa kampuksen kaikista tutkinto-ohjelmista, joita ovat liiketalous, tietojenkäsittely, kirjasto- ja tietopalvelu, International Business ja Business Information Technology. Mukana on myös noin 50 kansainvälistä opiskelijaa.
Media on tervetullut seuraamaan tapahtumaa keskiviikkona 7.10. kello 8.15–16.00. Kampus sijaitsee osoitteessa Teuvo Pakkalan katu 19, Oulu. Tapahtuman ohjelma on seuraava:
- kello 8.15 toimeksiantajat antavat tehtävät opiskelijatiimeille
- kello 12.30 semifinaalit, joissa opiskelijatiimit esittelevät ideansa
- kello 13.45 finaalit
- kello 14.30 palkintojenjako.
Lisätietoja:
Lehtori Outi Sutinen, 050 566 5917, outi.sutinen@oamk.fi
Tiimipäällikkö Tiina Gallén, 050 362 6141, tiina.gallen@oamk.fi
Oamkin uutiskirje 6/2015
Oamkin 3D-virtuaalilaboratorio vastaa tietomallipohjaisen rakennussuunnittelun tarpeisiin
Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) 3D-virtuaalilaboratorio Cavessa on kesän 2015 aikana tehty mittavat laitteisto- ja ohjelmistoinvestoinnit. Niiden ansiosta tilaa voidaan hyödyntää paremmin tietomallipohjaisessa rakennussuunnittelussa. Cavessa voidaan visualisoida ja esittää rakennettua ympäristöä kaksi- tai kolmiulotteisena.
Tehtyjen päivitysten ansiosta 3D-pohjaisia CAD-malleja ei tarvitse konvertoida, vaan niiden katselmointi tapahtuu suoraan suunnitteluohjelmiston kautta. Tämä varmistaa relevantin tiedon siirtymisen suunnittelijoilta suunnittelijoille. Se myös alentaa kustannuksia rakennuksen koko elinkaaren ajan, mikä tukee osaltaan kestävää kehitystä.
Virtuaalilaboratorion käyttö rakennusten suunnittelussa on kestävän kehityksen mukaista. Malli vastaa todellisuutta ja kertoo käytännön totuuden paremmin kuin pelkät piirustukset. Mahdolliset ongelmakohdat voidaan korjata jo suunnitteluvaiheessa sen sijaan, että niitä korjattaisiin vasta vuosien käytön jälkeen.
Cavea käytetään sekä opetuksessa että tutkimustyössä. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat rakennustekniikan toimijoiden tutkimus- ja kehityshankkeet, mutta tilaa voidaan hyödyntää myös kulttuurin ja matkailun aloilla. Tähän mennessä yhteistyötä on tehty esimerkiksi VTT:n, Pöyryn, UKI Arkkitehdit Oy:n ja Oulun kaupungin kanssa. Virtuaalilaboratorio sijaitsee Oamkin Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1, Oulu).
Caven laitteisto- ja ohjelmistoinvestoinnit mahdollisti elokuussa 2015 päättynyt hanke, joka on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osarahoittama Pohjois-Pohjanmaan liiton kautta.
Lisätietoja:
Janne Kumpuoja, laboratorioinsinööri, 050 317 4653, janne.kumpuoja@oamk.fi
cave.oamk.fi